FiLT2006 - SauliNurmi - lokikirja

Tähän kirjataan mahdolliset poissaolot, lomapäivät jne. sekä viikoittain suunnitelma, mitä pitäisi tehdä sekä tärkeimmät saavutetut etapit eli valmistuneet osakokonaisuudet.

-- SauliNurmi 01 Jun 2006

08.06.2006 Update proggiksen etenemisestä viikon työsaran jälkeen.

Ekat päivät meni teknisiä murheita pähkäillessä, ei mitään saumaa tehdä muuta.

Tehtyjä asioita sen jälkeen:

1) Hakusivun linkkaaminen Filt-sivulle, tehty kikkailemalla eikä kauhean fiksusti, mutta juttu toimii olemassa olevan järjestelmän puitteissa. Eli näkyy ulospäin moitteettomasti toimivana hakuna.

2) Eri henkilöiden eri aikoina tekemien eri näköisten sivujen ulkoasun yhdenmukaistaminen. Nyt kaikki XML-listoista generoidut sivut käyttää even-odd -templatea, lopputulos yhtenäinen, harmoninen ja ihan jees...

3) Hakusivun PHP-koodia peukaloitu sen verran, että sivun ylälaitaan on lisätty kielilinkit kielien omakielisin tekstein. Idean keksi MirkaMikkonen, minä toteutin, eli mie en ota vastuuta mistään...

4) Pientä täysin huomaamatonta fiksausta siellä sun täällä Filt-sivulla, kuten sivujen sisällön järjestämistä vastaamaan navigaatiopalkin järjestystä, linkkien luomista, etc.

5) Saame-osion luonti. Saame-osio oli erittäin keskeneräinen eikä siellä ollut mitään järkevää, oikeastaan. Vanhat sisällöt hevon kuuseen, tilalle uusi XML-failista generoitu nimilista saame-ihmisistä. Lista saatu people.xml failin loppuosasta, joten onko ajantasainen, mene ja tiedä. Mutta siellä sivuilla se on, ja melkein fiksulta näyttää...

6) Sivujen päivityksen ongelman puolittainen ratkaisu. Erittäin sekalaisesta failista löytyi tieto Filtin edellisiltä tekijöitä, että navigaatiorakenteen päivittämisessä make'amalla on ongelma. Pitäisi poistaa agen-navigation.xml:t käsin ennen päivitystä. Ongelman (ainakin tilapäisenä) ratkaisuna on Filt-juureen luomani Delagen-skripti, joka julmasti (ja ilman varoituksia) vetää kaikki agen-navigationit veke, ja tämän jälkeen suorittamalla make clean -> make -> make install navigaatiorakennekin päivittyy ongelmitta.

7) Pähkäilty ongelmaa Jedit + WinSCP toimivuudesta, löydetty ratkaisu (ei välttämättä oikea, mutta ainakin homma toimii...).

ja sen sellaista...

30.06.2006 Update proggiksen etenemisestä kuukauden työsaran jälkeen.

Asiat periaatteessa hyvin mallillaan. Seuraavassa pientä listausta asioista:

1) Filt-sivu webissä periaatteessa kunnossa. Pientä viilausta voi tehdä suuntaan tai toiseen, mutta pääpiirteissään ongelmia ei ole.

2) Em. sivuston päivitysohjeen tekeminen täysin vaiheessa. En tiedä, onko tarpeellinenkaan, jos siirrytään käyttämään pääasiallisesti TWiki-ympäristöä. Kuitenkin jonain heikkona hetkenä aloitin vanhojen (ei täysin pätevien) sekalaisten ohjeiden päivityksen, jonka voi viedä loppuun, jos tarpeen on. Jos ei, niin ei.

3) TWikissä kokeiltu erilaisia ratkaisuja ja selvitelty sitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Todettu, että tekniset rajat tulevat aika pian vastaan. Graafisesti yms. asiaa voi paikata sekoittamalla joukkoon HTML-koodia (CSS:n kera), mutta yleisesti asia on niin, ettei kaikkea nykyisen webin toimivuutta saa Twikiin millään. Kikkailemalla löytyi tosin ratkaisu navigaatio-pulmaan, samoin kuin kieliongelmaan, eli ulospäin näkyvä sivusto ei lopulta poikkea kauheasti nykyisestä, jos tältä pohjalta lyödään ratkaisu lukkoon.

Avoimia asioita, kysymyksiä...

  • Tarvitaanko ohjeita? Jos tarvitaan, mihin? Voin luoda halutunlaiset ohjeistukset halutulla kielellä (mieluiten suomi/englanti...) webiin ja TWikiin. Ainakin TWikissä varmaan olisi hyvä olla joku demo-sivu uusille käyttäjille, eikö?
  • TWikin lomakkeet. Olisi hyvä jos joku fiksumpi voisi pohtia ja pähkäillä, mitä tietoja käyttäjien täyttämiin tietojen syöttölomakkeisiin laitetaan. Nyt olen kopioinut tietokentät suoraan XML-filuista ja höystänyt kuviota muutamilla uusilla kentillä.
  • TWikin käyttöönotto. Olisi varmaan hyvä, jos pikkuhiljaa TWiki saataisiin muokattua käyttökuntoon. Itse ajattelen asiaa niin, että voin heittää duunia omalta osalta jonkin verran heinäkuussa, joten elokuussa olisi valmiina puitteet varsinaisten tietojen syöttämiselle. Tarvittaisiin varmaan kuitenkin joku minua fiksumpi (ja admin-oikeutetumpi) luomaan Twiki-ympäristöön tulevan zydeemin oikeanlaiset puitteet (jos ei sitä meinata sändpoksissa pyöritellä maailman tappiin asti).

  • PS: Joku ilkeä rikkoi Windowsin. Ei buuttaa enää. Joudun tekemään duunia Linuxilla. Ahdistaa!

Snadia updatea... 03.07.2006

TWikiin luotu testiluontoinen homma, jolla voi luoda puolittain pätevää XML:ää TWikiin syötetyistä tiedoista. Saattaa olla tarpeellinen apuväline, jolla voi siirtää tietoja TWikistä tarvittaessa vanhan www-palvelun puolelle (tarttee editoida käsin, mutta helpompaa kuin luoda kaikki tyhjästä). Puhdasta XML-failia TWiki ei saa luotua, joten ratkaisu jää joka tapauksessa vähän vaillinaiseksi teki niin tai näin. Tämä on kuitenkin yksi mahdollisuus lisää systeemin suunnittelussa yhdessä vanhan www-sisällön kanssa.

Kesä kaikilla 01.08.2006

Heinäkuusta yhteenveto: kävin parina päivänä, mutta ainoa ihmisolento koko talossa oli lisäkseni siivooja. En sitten ottanut tavakseni täällä oleskella. No, pähkäilin kotona jotain dokumentin tapaista ja sen sellaista, yritän tuoda tehdyt sälät muistaessani laitokselle. Niin, nyt olen jälleen laitoksella kun elokuukin alkoi, eikä täällä ketään näy nytkään. Tyhjiä käytäviä vaan. Minä nukuin viime yönä vaivaiset neljä tuntia ja silti väänsin itseni tänne... Ja windowsikin edelleen bugaa... No meitsikin nostaa kytkintä ja lähtee himaan. Etätyö on ystävämme.

SauliNurmi

Topic revision: r6 - 2006-08-16 - AnssiYliJyra
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2019 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback